Składniki
- Jeden filet z piersi kurczaka
- Przyprawa do kurczaka (najlepiej złocista)
- 1-2 papryczki chilli
- olej
- 2 łyżki sosu barbecue (opcjonalnie)
- pieprz i sól
- pieprz cayenne (chilli w proszku) albo sos Tabasco / Frank's Red Hot
- Maggi
- mąka do zagęszczenia sosu
- Jeden filet z piersi kurczaka
- Przyprawa do kurczaka (najlepiej złocista)
- 1-2 papryczki chilli
- olej
- 2 łyżki sosu barbecue (opcjonalnie)
- pieprz i sól
- pieprz cayenne (chilli w proszku) albo sos Tabasco / Frank's Red Hot
- Maggi
- mąka do zagęszczenia sosu
- czosnek
Sposób przygotowania
1. Kurczaka kroimy w kostkę i obsypujemy przyprawą do kurczaka, pieprzem, solą i chilli w proszku. Odstawiamy na minimum pół godziny, żeby mięso przeszło aromatem przypraw.
2. Papryczki chilli kroimy w kawałki.
3. Kurczaka obsmażamy na oleju, i następnie dolewamy wody tak, żeby zakryć mięso.
4. Dodajemy pokrojone papryczki chilli, 2 łyżki sosu barbecue i gotujemy przez minimum 30 minut, aż mięso zmięknie.
5. Pod koniec gotowania, dodajemy Maggi i robimy tzw zaprawę do sosu z mąki i zimnej wody. Dolewamy zawiesinę do sosu, aż zgęstnieje i zagotowujemy, żeby mąka straciła surowość.
Najlepiej smakuje z makaronem, lub ziemniakami.
Smacznego
Sposób przygotowania
1. Kurczaka kroimy w kostkę i obsypujemy przyprawą do kurczaka, pieprzem, solą i chilli w proszku. Odstawiamy na minimum pół godziny, żeby mięso przeszło aromatem przypraw.
2. Papryczki chilli kroimy w kawałki.
3. Kurczaka obsmażamy na oleju, i następnie dolewamy wody tak, żeby zakryć mięso.
4. Dodajemy pokrojone papryczki chilli, 2 łyżki sosu barbecue i gotujemy przez minimum 30 minut, aż mięso zmięknie.
5. Pod koniec gotowania, dodajemy Maggi i robimy tzw zaprawę do sosu z mąki i zimnej wody. Dolewamy zawiesinę do sosu, aż zgęstnieje i zagotowujemy, żeby mąka straciła surowość.
Najlepiej smakuje z makaronem, lub ziemniakami.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz